Voor wie is magnetiseren

Voor iedereen die balans zoekt in lichaam en geest. Magnetiseren is een vorm van healing.

Denk bijvoorbeeld aan spierpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, stress, onzekerheid, slapeloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen en ter ondersteuning van de stofwisseling. 

Magnetiseren is een alternatieve, aangename manier van healen en wordt vaak gebruikt ter ondersteuning bij bepaalde aandoeningen. De grondlegger, de arts Mesmer, ging ervan uit dat de gezondheid van een mens (en dier) werd bepaald door een magnetisch fluïdum van het lichaam. Dit is een universele kracht en overal aanwezig, in de kosmos en ook in en om het lichaam. Wordt dit verstoord, dan is er sprake van een blokkade en dat heeft dus gevolgen. 

Magnetiseren is het opsporen van blokkades in het lichaam. Die blokkades ontstaan door ophoping van energie. Vaak de verkeerde energie. Dat zorgt ervoor dat klachten zich verergeren. Er wordt gebruikt gemaakt van helende energie die overgebracht wordt door mijn handen met als uitgangs punt dat de balans zich hersteld en blokkades worden opgeheven zodat energie de kans krijgt om weer door te stromen. Ik strijk met mijn handen de energie af en ik voer energie aan. Dit wordt als erg prettig en healend ervaren. Mijn handen zijn dus mijn werktuigen. 

Methode:

Iedere magnetiseur heeft een eigen methode. Je hoeft je niet uit te kleden voor een consult. Je kunt gewoon blijven zitten (sommigen kiezen voor een behandelingstafel) zodat je je kunt aarden. Er vindt vrijwel geen fysiek contact plaats. 

Je neemt plaats op een kruk zodat ik rondom jou kan werken. We beginnen meestal met het hoofd en de nek omdat hier alle opwaarts en neerwaarts stromende energie elkaar kruisen. Dit is een van de eerste stressplekken die 'ontknoopt' dient te worden. De schouderbladen zitten doorgaans vol met blokkades (hoe vaak trek jij ongemerkt je schouders op?). Het hoofd, nek en schouders dienen samen te werken met de rug en een magnetiseur kan deze samenwerking 'ontknopen'. 

Via de voeten wordt de energie ontladen. Het is heel belangrijk om te ontladen omdat alle meridianen uitkomen in de voeten. Oude energie wordt opgeruimd en blokkades komen vrij.

De magnetiseur kan nu ook met het fysieke lichaam aan de gang en de handen laten werken op plekken die aangedaan, geblesseerd of pijnlijk zijn. Deze plekken worden voorzien van energie waardoor het vitaler wordt. 

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft om het gewenste effect te bereiken, verschilt per persoon. Raadpleeg altijd een arts of specialist als je vragen hebt over je gezondheid, zij zijn de eerste weg die je dient te volgen. 

Een consult duurt 30 minuten.

Magnetiseren is een aangename toevoeging en geen medisch vervangmiddel. Raadpleeg altijd je arts of specialist indien je klachten hebt.

De kosten voor een sessie: 25,- per half uur. Dit wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. 

 

te, medium

Maak jouw eigen website met JouwWeb