Seniorencoaching

Wie had ooit gedacht dat het vertrouwde, veilige en traditionele bejaardenhuis zou verdwijnen en plaats moest maken voor serviceflats, WMO indicaties en langdurig zelfstandig thuis wonen?
De tijden dat wij onze hulpbehoevende ouders in huis namen, is ook passé. 

 

Ik kan begrijpen dat jullie, kinderen, familie, kennissen of vrienden, je druk maken over de zorg van je geliefde ouder of ouders.  Vooral als je geen tijd hebt vanwege een eigen, druk gezinsleven of wanneer de afstand te groot is om dagelijks langs te komen. De recente bezuinigingen hebben het niet gemakkelijker gemaakt.
 

Senioren hebben hulp nodig. Dit kan hulp en advies bij de financiën zijn, bij het invullen van allerlei formulieren, online ondersteuning en zorg in brede zin des woords. Ik noem het seniorencoaching. 

  1. hulp bij het invullen van complexe formulieren
  2. ondersteuning bij aanvragen van hulptools (rollator bijvoorbeeld)
  3. advies bij het kiezen van een thuiszorginstantie
  4. het bieden van gezelschap en activiteiten
  5. steun en advies bij het verwerken van diverse emotionele aangelegenheden

Heeft u zorgen om een senior en bent u zelf niet in staat te helpen? Is er sprake van eenzaamheid? U merkt dat een senior bij u in de buurt meer hulp, steun en begeleiding nodig heeft? Heeft, vanwege de kantelgeprekken vanuit de gemeente, uw ouder de zorg verloren en u kunt geen mantelzorger zijn?  Neem gerust contact met mij op. 

 

***NIEUWS***

Vanaf januari 2015 heb ik seniorencoaching verder uitgewerkt en ben ik verder gegaan onder Stichting NeoSenior. www.neosenior.nl.

'hulp helpt'

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb